Je bekijkt nu Zit ik wel op de juiste werkplek?
  • Bericht auteur:Caroline Kramer
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Veel mensen kennen dat knagende gevoel wel…

Is dit alles? Wil ik dit werk wel blijven doen? Ben ik wel geschikt voor deze functie? Wat wil ik nu eigenlijk?

In de praktijk komt dit vaker voor dan je op het eerste gezicht zou denken. Er wordt getwijfeld aan het eigen functioneren, of er is behoefte aan een nieuwe uitdaging. Toch blijkt dat veel mensen geruime tijd met deze gedachten blijven rondlopen zonder dit bespreekbaar te maken. Soms uit angst om in een kwetsbare positie te komen, soms omdat men zelf nog zoekende is en geen oude schepen zou willen verbranden. Dit is begrijpelijk, maar het brengt je uiteindelijk niet verder. Vaak is een open gesprek met HR of de werkgever een eerste stap zodat er samen gekeken kan worden naar een eventuele passende oplossing.

Het komt ook voor dat er soms een ietwat verstoorde werkrelatie is met de werkgever, of dat privézaken het eigenlijke onderliggende probleem vormen. Toch is de meest voorkomende drempel: schaamte!

We zijn allemaal mens toch?

In het kader van “de schaamte voorbij” kan het raadzaam zijn om eens met een onafhankelijk persoon te gaan praten. Een vertrouwenspersoon of een coach met een luisterend oor, die je een stapje verder helpt om diverse vraagstukken in deze fase van je leven in kaart te brengen en de wirwar van de daarbij vaak voorkomende emoties te ontrafelen.

Voorkom dat je blijft malen waardoor je vast kunt gaan lopen. Zet de stap vooruit!

Benieuwd op welke manier ik je kan coachen? Bel me om kennis te maken of stuur een e-mail.

Caroline Kramer - trainer en coach

Caroline Kramer

Eigenaar van Decon Consultancy. Vanuit enthousiasme en positiviteit, veerkracht en verbinden, op weg naar een gedegen resultaat! Spreekt dit je aan? Bel me op 06 55 30 47 67.