Je bekijkt nu Reflexie
  • Bericht auteur:Caroline Kramer
  • Leestijd:1 minuten gelezen

Zelfreflexie.
Een mooi woord en een veelgebruikte term in management en bij aansturing van medewerkers. Het betekent niet veel meer dan oprecht jezelf in de ogen te durven kijken. Nog belangrijker is het om regelmatig jezelf eens onder de loep te nemen: durf ik mijzelf oprecht in de ogen te kijken? Zit ik vastgeroest in principes en werkwijzen?

Voel je je nog prettig en senang in de situatie waarin je zit? Of is het tijd voor doorpakken en veranderingen doorvoeren? Vaak blijft men in situaties hangen omdat dit veiligheid biedt. Niets is minder waar. Feitelijk hebben we het over schijnveiligheid.

Eerlijk duurt het langst

Ik kom tijdens mijn werkzaamheden regelmatig mensen tegen die eigenlijk klaar zijn met hun privé- of werksituatie, maar geen beslissing durven nemen. Vanuit eigen ervaring heb ik geleerd dat, wanneer je wél een besluit neemt, er ook weer deuren open kunnen gaan. Het kan ook mogelijkheden bieden. Eerlijk duurt tenslotte het langst. Belangrijk voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Deze tijd heeft velen teruggeworpen op onszelf. Nu een kwestie van doorpakken!

Heb je behoefte aan begeleiding hierbij? Ik help je graag.

Caroline Kramer - trainer en coach

Caroline Kramer

Eigenaar van Decon Consultancy. Vanuit enthousiasme en positiviteit, veerkracht en verbinden, op weg naar een gedegen resultaat! Spreekt dit je aan? Bel me op 06 55 30 47 67.