Je bekijkt nu Positiviteit
  • Bericht auteur:Caroline Kramer
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Je kent het vast wel…

De één lijkt voor het geluk geboren en de ander vindt meer tegenslag op zijn pad. Het geeft soms een gevoel van een oneerlijke verdeling in de wereld. Het leven kan naast gelukzalige momenten soms ook keihard en confronterend zijn. De uitdaging is hoe je uiteindelijk met deze tegenslag omgaat.

Ieder mens zal op zijn eigen wijze op tegenslag reageren. De één kan het relativeren en positief ombuigen, de ander zakt weg in een zwart gat en weet niet goed hoe daar weer uit te komen is.

Onderlinge verhoudingen

De laatste tijd vang ik best veel signalen op dat, mede door de gevolgen die het coronavirus en de lockdown op het dagelijks leven hebben, werknemers en werkgevers behoorlijk op scherp zijn gezet. Dit heeft erin geresulteerd dat door de begrijpelijke heersende spanning, de onderlinge verhoudingen er niet altijd beter op zijn geworden.

Maar daarnaast hoor ik ook terug dat de onderlinge verhoudingen juist zijn versterkt, doordat de “last” door zowel werknemers als werkgevers wordt ervaren en gedragen. Met name de bedrijven die hun medewerkers goed hebben geïnformeerd gedurende de gehele lockdown, geven positieve signalen af. Van saamhorigheid. De onderlinge banden zijn sterker geworden. Dat is positief. Want ook na de coronatijd kan het “gewone” leven uitdagend genoeg zijn om met beide benen op de grond te blijven staan. Een sterke collegiale band kan dan helpen.

Opwaartse spiraal

Behoor jij tot de mensen die het lastig vinden om na tegenslag weer terug te keren naar positiviteit? Blijf dan niet alleen tobben. Er zijn mensen die graag naar je willen luisteren, met je mee willen denken en je willen helpen om vooral dichtbij jezelf te blijven en de opwaartse spiraal weer in te kunnen zetten. Vaak gaat het over inzicht en bewustwording, een handvat aangereikt krijgen en bovenal vertrouwen voelen.

Meer weten?
Neem gerust contact op: 06-55304767

Caroline Kramer - trainer en coach

Caroline Kramer

Eigenaar van Decon Consultancy. Vanuit enthousiasme en positiviteit, veerkracht en verbinden, op weg naar een gedegen resultaat! Spreekt dit je aan? Bel me op 06 55 30 47 67.