Je bekijkt nu Daadwerkelijke interesse
  • Bericht auteur:Caroline Kramer
  • Leestijd:1 minuten gelezen

Binnenkomend bij een bedrijf zie je aan de non-verbale communicatie van medewerkers hoe iemand in de wedstrijd staat. Ik negeer dit soort signalen niet. Het kan zijn dat een werknemer met iets in zijn maag zit en het lastig vindt om dit te uiten. Het kunnen presteren en hoe je in je vel steekt, gaan vaak hand in hand samen.

Het is van essentieel belang dat interesse wordt getoond in het wel en wee van de medewerker. Het verlaagt de drempel voor veel mensen om informatie vervolgens te delen. Een luisterend oor is vaak voldoende voor de medewerker om de knop om te kunnen zetten. Twijfels, doe ik het nog wel goed?, kan ik het nog wel? kunnen daardoor worden weggenomen. Daarnaast ontstaat er een band van vertrouwen tussen leidinggevende en de medewerker.

Als er ruimte is voor het welzijn van de medewerker dan draagt dit bij aan betere prestaties. En dit draagt weer bij aan het succes van de onderneming.

Succes!

Handvatten nodig om lekker je werk te kunnen blijven doen?

Bel gerust: 06-55304767

Caroline Kramer - trainer en coach

Caroline Kramer

Eigenaar van Decon Consultancy. Vanuit enthousiasme en positiviteit, veerkracht en verbinden, op weg naar een gedegen resultaat! Spreekt dit je aan? Bel me op 06 55 30 47 67.